Wordt jouw contract niet verlengd? Of ben je niet tevreden met je huidige baan? Het vinden van een nieuwe baan is tegenwoordig een lastige opgave. Outplacement Soest kan jou helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Hier zijn drie tips waarmee jij alvast een start kunt maken voor het vinden van een nieuwe baan.

Tip 1: weet wat je zelf wil
Voordat je begint met solliciteren is het belangrijk dat je weet wat voor baan je wil. Misschien werk je nu al 10 jaar bij hetzelfde bedrijf, maar zou je eigenlijk wel eens iets anders willen proberen. Denk niet alleen in de branche waar jij je nu in bevindt, misschien vind je iets anders wel veel leuker! Door je eerst goed te oriënteren zal je enthousiasme bij je sollicitatie ook beter overkomen, wat de kans vergroot dat jij er uit wordt gepikt. Outplacement Soest kan je ondersteunen bij het uitvinden wat echt bij jou past. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beroepskeuzetest.

Tip 2: wees je bewust van wat de ander wil
Nadat jij weet wat je wil moet je op zoek gaan naar een baan die bij jouw interesses past. Op het moment dat je gaat solliciteren is het van belang dat jij ook weet wat de ander wil. Wat zijn eigenschappen die jij bezit waar zij iets aan zullen hebben? Wat zul jij toevoegen aan het bedrijf? Wanneer je dit mooi onder woorden kunt brengen zullen zij beter inzien waarom jij een goede kandidaat bent. Benadruk dat jij te bieden hebt wat zij zoeken om zo je kansen te vergroten. Samen met Outplacement Soest kun jij op zoek gaan naar de raakvlakken tussen jou en je mogelijke nieuwe werkgever.

Tip 3: val op!
Je moet je voorstellen dat recruiters veel cv’s moeten doorspitten bij het uitzetten van een nieuwe vacature. Om door de eerste ronde heen te komen zul je dus op moeten vallen tussen alle cv’s. Dat begint met je cv aan te passen voor iedere sollicitatie die je doet. Maak je cv overzichtelijk en laat je relevante werkervaring zien. Wanneer recruiters niet snel jouw toegevoegde waarde zullen zien, zul je niet genoeg opvallen voor de laatste ronde. Een coach kan je helpen je cv en motivatie te verbeteren, om zo op te vallen tussen de grote stapels sollicitanten!

Ook op zoek naar een nieuwe baan? En wil jij hulp van outplacement Soest? Plan dan snel een gratis oriëntatiegesprek.

 

 
MENU