Outplacement in Soest

Wanneer u te maken krijgt met dreigend ontslag, of wanneer u boventallig verklaard bent dan bent u bij outplacement in Soest aan het goede adres. Deze vorm van coaching houdt zich bezig met het klaarstomen van iemand die soms noodgedwongen een nieuwe weg in moet slaan. Het roept bij veel mensen stress op wanneer deze stap noodgedwongen is, en daarom zou outplacement coaching hier goed bij kunnen helpen. Sinds 1 juli 2015 is het voor de wet verplicht om als werkgever een transitievergoeding te betalen. Dit als extra rugsteun in de goede richting zodat u met alle vertrouwen op zoek kan gaan naar een nieuwe baan. Deze vergoeding zou u kunnen gebruiken om een coach in Soest in te schakelen, zodat u daar alle begeleiding in krijgt die u nodig heeft.

Verwachtingen coachtraject

Wat kunt u verwachten van een outplacementtraject? Samen met een coach in Soest zal er aandacht worden besteed aan datgene wat u op dat moment nodig heeft. Er zal gekeken worden naar de verwerking van het ontslag, persoonlijke ontwikkeling, een daadwerkelijke zoektocht naar een baan en ondersteuning en begeleiding. Aan het eind van het coachtraject zal er een hoop nieuwe energie en meer vertrouwen zijn om daadwerkelijk een nieuwe weg in te slaan.

Voordelen

Als u de stap heeft genomen om een outplacement coachtraject te doorlopen, zal u dit verschillende voordelen opleveren. Zo heeft u de kans om met begeleiding een carrièreswitch te maken, verdiept u zich in uw normen en waarden op de werkvloer, leert u meer over uzelf zodat u aan het eind van het traject kennis heeft over een werkomgeving wat bij u past. Ook krijgt u advies over de stappen die er gemaakt moeten worden om daar te komen.

Outplacement coaching bij GORTcoaching is:

Gespecialiseerd

in outplacement coaching gericht op oriëntatie van uw kwaliteiten en van de arbeidsmarkt

Verkennen

van de arbeidsmarkt en hier goed voorbereid mee aan de slag gaan

Ondersteuning

van de zoektocht naar werkgerelateerde goede eigenschappen en verbeterpunten

Ontwikkeling

van persoonlijke en werkgerelateerde eigenschappen

Algemene info over coaching

 

Tarieven

145,- euro per uur excl. BTW

Wanneer beginnen

Vaak per direct. Kijk hiervoor in de agenda van uw coach.

Trajectduur

5 tot 10 gesprekken. Persoonlijk afgestemd tussen u en uw coach.

Outplacement Coaching voor groepen

U kunt ook kiezen voor een outplacementtraject voor groepen (met een inspirerende kickoff bijeenkomst). Dit is mogelijk wanneer outplacement in uw organisatie meerdere medewerkers betreft. Er is vanzelfsprekend steeds sprake van persoonlijke coaching, maar dit zal in afwisseling zijn met de groepsbijeenkomsten. Het blijkt dat het delen van verhalen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt een positief effect heeft op het trajectverloop. U kunt hiervoor contact opnemen met thomas@gortcoaching.nl

Over outplacementcoaching

Outplacement coaching is geschikt bij
 • Ontslagpremie
 • Transfer
 • Transitiepremie
 • Boventallig verklaard
 • Onvrijwillig een nieuwe baan moeten zoeken
 • Fusie van organisaties
Fases van een outplacement traject

Een outplacementcoach ondersteunt u in de verschillende fases van uw proces:

 • Verwerking – Het verliezen van een baan wordt door veel mensen ervaren als een gevoel tekortschieten. In deze fase wordt de nadruk gelegd op de verwerking van het verlies en de gevoelens die daarmee boven tafel komen. Samen met uw coach kunt u de situatie bespreken en proberen een plek te geven.
 • Persoonlijke ontwikkeling – In deze fase gaat u op ontdekkingstocht naar uw kwaliteiten en verbeterpunten. Daarnaast gaat u samen met uw coach een beeld schetsen van wat u belangrijke aspecten vindt in een baan en waar uw interesses liggen.
 • Zoektocht naar een baan – Tijdens het ontdekken van de arbeidsmarkt is het van belang te netwerken. Dit omdat 85% van de banen niet geadverteerd worden. De nadruk van deze fase ligt daarom op het ontwikkelen van uw netwerkvaardigheden en op het ontdekken van uw mogelijkheden binnen een bedrijf. Daarnaast kan een coach u helpen uw sollicitatievaardigheden op te frissen en te verbeteren.
 • Ondersteuning en begeleiding – In deze fase vinden er ondersteunende gesprekken plaats. Er wordt vooral gesproken over het vinden van een baan en hoe de coach u daarmee nog kan helpen. Hierdoor wordt de zoektocht naar een nieuwe werkomgeving vergemakkelijkt.
Met welke vragen kan ik terecht?

Een outplacementcoach streeft er samen met u naar om uw werkomgeving te verbeteren en prettiger te maken. U kunt terecht bij een outplacementcoach met een veel verschillende vragen. De onderstaande vragen (en andere) kunnen beantwoord worden door de outplacementcoach:

 • Welke carriére richting past goed bij mij?
 • Hoe kan ik door middel van persoonlijke ontwikkeling mijn kans op de banenmarkt vergroten?
 • Wat is de beste stap om te nemen wanneer ik boventallig ben verklaard?
 • Zijn er tips om mijn curriculum vitae te optimaliseren en te verbeteren?
Wat levert outplacementcoaching op?

U kunt veel baat hebben bij outplacement coaching. Hieronder worden een aantal voordelen:

 • Inzicht in uw persoonlijke behoeften en werkgerelateerde waarden
 • Ondersteuning bij het ontdekken van uw kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden
 • Hulp bij het zoeken van een geschikte, nieuwe werkomgeving
 • Begeleiding bij het nemen van de geschikte stappen
 • Mogelijkheid om nieuwe banen te onderzoeken en eventueel een carrièreswitch te maken

 

Welke methodieken worden ingezet?

Er worden door de coaches van GORTcoaching verschillende aspecten van technieken en methodieken toegepast. Deze kunnen onder andere de volgende zijn: Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationeel Emotieve Therapie), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen en MMS coaching (Motivating Management Service). Bedenk altijd welke werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u past. Kies op basis daarvan uw coach.

 
MENU